Artikler&Tips | 7 december 2018

Skriv så kunden føler seg som verdens viktigste

5 min lesetid

Det er vel ingen som har så god peiling på både bedriften din og produktene som du. Men når det kommer til å skrive til kunden og mulige kunder, handler det ikke mest om din kunnskap. Og det handler svært lite om dine meninger.

Det er hva kunden tenker og mener som er viktig.

24Nettbutikk og MailMojo samarbeider om å gjøre det superenkelt for alle som har nettbutikk å sende ut nyhetsbrev direkte fra systemet. Denne høsten deler vi vår kunnskap om hva som skal til for å bli skikkelig dreven på e-postmarkedsføring. Vi håper tipsene kommer til nytte!

Det er nemlig ikke du som skal klikke på den lenken eller åpne det nyhetsbrevet, det er kunden. Så nøtten du må knekke, er hva som får dem i den gode handlestemningen.

For å kunne være en effektiv nøtteknekker, er det en fordel å kjenne kundene dine godt. Eller i alle fall litt. Dette er kanskje ikke så lett å gjøre i en håndvending, men det finnes metoder som kan gi deg viktig innsikt.

Send en liten spørreundersøkelse i nyhetsbrevet. Kanskje det bare er et par spørsmål, eller bare ett? Du kan stille spørsmål av typen «Hva kjennetegner et godt tilbud fra oss for deg?»

Bruk svarene du får til å danne deg et bilde av kundene dine. Hva får dem engasjert – utover bare rabatter og tilbud?


Språk og ordvalg

Vi har tidligere skrevet om stil og tone i nyhetsbrev. Dette skal reflektere deg som bedrift, men også være tilpasset dem du kommuniserer med. Det er lurt å tenke på hvordan personen som sitter i andre enden tolker nyhetsbrevet ditt.

Nyhetsbrev er som all annen e-post: Kommunikasjon et sted mellom muntlig og formell. Derfor bør du tenke på hvordan setningene kan oppfattes av den som leser. Som mennesker leser vi av en eller annen grunn inn negativ tone dersom tonen er nøytral. Det er nok en grunn til å være litt positiv, selv om du ønsker å være saklig.

Ting som du oppfatter som viktige og aktuelle for kundene dine, er muligens ikke like essensielle for dem. Du er tross alt butikken, og kundene er naturlig nok viktigere for deg en du er for dem. Det er realiteten i en hverdag med nesten uendelig utvalg for forbrukeren.

Vurder hvor mye du skriver «vi» og «jeg» sammenlignet med «du» og «dere». Ikke fleip masse dersom du ikke har et nært forhold til mottakerne. Respekter at de har ulike assosiasjoner knyttet til ord, og unngå tvetydighet og uttrykk som kan skape misforståelse.

Dette handler om å forstå hvilken kontekst mottakeren setter deg og kommunikasjonen fra deg i. Er du en slags venn for dem, med hyppige tips og personlige historier. Eller er du den kule festen, der energinivået er høyt og man ikke er så opptatt av å være intim?


Tilpass tonen til innholdet, så vel som relasjonen. Supersalg kan være litt mer intenst og sprudlende, melding om flytting kan godt holdes informativt (eller kanskje legge inn noe personlig om hvor mye dere gleder dere?).

Hva med frekvensen

Har du sett i statistikken at mange av mottakerne dine åpner nyhetsbrev fra deg sent på kveld på søndag? Kanskje de ligger krøllet opp i sofaen og drømmer seg bort i vakre gjenstander. Hva er da bedre enn en godt timet utsendelse med «Søndagsinspirasjon».

Sted og åpningstid kan brukes til å plukke ut mottakere som vil føle seg sett og truffet (på den gode måten) av akkurat det.

Gi noe av deg selv innimellom. Det er forbausende for kjærkomment det kan være for en kunde å få et glimt av hvem du er. En idé kan være å sende et bilde eller to og skrive litt om hvordan du selv bruker favorittproduktene du selger. Her er nøkkelen å holde det kort. Samtidig gir du mulighet for mottakeren å svare med sin historie, og vipps har du mer innsikt om kundene dine.

Vis at du bryr deg

  • Fortell hvorfor tilbudene dine er gode. Er det unike produkter som du er alene om å tilby? Fortell hvordan du fant frem til dem. Hvorfor du mener de er gode.
  • Velg noen bilder som viser deg eller noen andre som bruker produktet, ikke bare bilder av gjenstanden. Det gjør det lettere for mottakeren å forestille seg selv med produktet.
  • Har du en sak du støtter? Fortell om det! Det er mange som synes det er ekstra fint å handle der selger er opptatt av noe meningsfullt.
  • Om det er du som svarer på kundehenvendelser, få det med. Folk kan bli inspirert til å sende deg kommentarer, ønsker og spørsmål om de er trygge på at de blir godt ivaretatt.
  • Om det er du som pakker og sender, kan du vurdere å ha med en liten personlig hilsen i pakkene. Kanskje bare navnet på den som bestilte, et stort TAKK og hilsen deg. Så lite kan gjøre en stor forskjell.

 


Når du vet hva som er viktig for kundene dine, er det ikke vanskelig å sette fokus på dette. Gir du mottakerne det de vil ha i nyhetsbrevet, er det ikke lange veien til de er fornøyde, betalende kunder. Og det er jo det alle butikker ønsker seg.

 

Del 1 - Hold stilen - Hva bør du tenke på for stil og tone i nyhetsbrevet ditt 

Del 2 - Derfor bør du med nettbutikk bruke nyhetsbrev

Del 3 - 12 fakta om e-postmarkedsføring alle bedriftseiere bør vite

Del 4 - 8 strategier for flere åpninger av dine nyhetsbrev

Del 5 - Få besøkende i nettbutikken til å bli mottagere av nyhetsbrevet ditt

Del 6 - Lekende lett med automatisering

Del 7 - Når er det best å sende ut nyhetsbrev for nettbutikker?

 

 

Del
Tags
Artikler&Tips nyhetsbrev
Få Nyhetsbrev

Prøv gratis og uforpliktende i 30 dager.

Utforske alle verktøyene og tjenestene du trenger for å starte, kjøre og utvide virksomheten din.
PRØV GRATIS