<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1035699933117842&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Content is King

4 min lesetid

"Content is King" - et svært mye brukt begrep innenfor publisering, markedsføring og kommunikasjon. I begrepet ligger at det hjelper lite hva man behersker av kommunikasjonsformer, markedsføringsteknikker og kanaler, om man ikke har noe godt innhold å formidle. Noe godt "Content". Og dette gjelder også for den enkleste nettbutikk..

contentIsKing2-650

Før - altså før som i ganske få år siden - var det slik at kunder som var på utkikk etter kjøp av varer eller tjenester gjorde to ting i følgende rekkefølge:

  • Først fant man en eller flere leverandører av det man var på utkikk etter.
  • Så kontaktet man disse med forespørsel, for å finne ut om firmaet kunne levere det man var på utkikk etter.

Og så var "salgsløpet" igang. Kundene tok kontakt med deg fordi du hadde klart å fått frem budskapet om at du var en leverandør av de produkta eller tjenestene som kunden var på utkikk etter. Og dine selgere/kundekonsulenter etc. kunne gjøre jobben med å overbevise kunden om at du kunne levere det kunden var på utkikk etter. Dersom du kunne det, vel og merke :-)

Og hvordan hadde du klart å få kunden gjort oppmerksom på deg slik at han/hun tok kontakt med deg?

gulesider

Tja, jeg husker jo godt Gule Sider - som i de gule sidene i telefonkatalogen. Firma og leverandører sortert på kategori - jeg har selv brukt den svært mye. Eller lokalavisenes oppføringer/annonser over firma som leverte diverse tjenester og produkter - der kunne man også finne en eller flere leverandører av det man var på utkikk etter. Hadde et firma virkelig råd kunne den annonsere med store annonser, kanskje i riksdekkende aviser, eller kanskje til og med på TV. Eller lage egne reklameaviser som ble sendt ut til potensielle kunder. Da handlet det om å synliggjøre at man fantes - slik a potensielle kunder tok kontakt. Først deretter handlet det om å overbevise kundene om at man kunne levere det produkt eller den tjenesten som kunden var på utkikk etter - på en god og kostnadseffektiv måte.

Så kom internett - og nå er alt forandret!

(Jeg føler jeg har skrevet den setninga i hver eneste blogg hittil, forresten(?). Men sann er den! :-) ).

Fremdeles må man selvsagt jobbe for at potensielle kunder får vite om ens virksomhet og hva den kan levere. Slik at man blir funnet av potensielle kunder. Men der man før kunne konsentrere markedsføringen rundt bare det å bli funnet og sett, må man nå jobbe mye lenger. For internettet - og særlig sosiale medier - har gjort at kunder slett ikke tar kontakt før de bestemmer seg om å handle hos deg. De kikker på din nettside/nettbutikk, ja. Og de kikker på sosiale medier - og ditt firmas tilstedeværelse og kommunikasjon der. Og de googler kanskje deg/ditt firma. Alt dette FØR de tar kontakt med deg. Og alt dette før du faktisk vet hvem de er og før du egentlig har mulighet til å begynne å kommunisere direkte med dem (slik man før kunne på dette stadiet).

Det er derfor det er så viktig med godt innhold. Godt content som vi sier i bransjen :-)

contentisking-750

 

Som virksomhet må man sørge for at kundene selv finner innhold som både er relevant, sant, interessant og oppdatert - både på sin nettside, i sin nettbutikk, på sin Facebookside, sin Instagramprofil etc, etc. Slik at kunden blir overbevist om at du og ditt firma ikke bare er eksperter på det produktet eller den tjenesten du leverer - men også er til å stole på, tilgjengelig, oppdatert og opptatt av kundens ve og vel. Alt dette er ting som man før kunne jobbe for å oppnå ved hjelp av selgeres direktekontakt med potensielle kunder. Nå må man løse det ved hjelp av innhold. Ved hjelp av godt "content"! (Jeg sier dog ikke at "selgeren er død", bare at selgeren må kunne lage godt content, også digitalt!)

Det blir fort liten vits (liten revenue) i å kjøre i gang store søkeords-annonsekampanjer for å få trafikk til sin nettbutikk, om man ikke har godt innhold. Både på sin nettside/nettbutikk, men også i sosiale medier. Da begynner man litt i feil ende. Det er ikke trafikk til sin nettbutikk man lever av... Trafikken må generere salg!

Derfor er det viktig å kontinuerlig bruke ressurser på å publisere godt, verdifullt, nyttig og overbevisende innhold. Noe som da blir vinn-vinn for virksomheter og kunder: Dine potensielle kunder finner og får den informasjonen de faktisk er på utkikk etter, mens du som virksomhet får demonstrert din ekspertise og din kunnskap.

"Content is where I expect much of the real money will be made on the Internet, just as it was in broadcasting.", Bill Gates (1996)

"Content marketing is the only marketing left." Seth Godin (2008)


 

PS: Alle våre kunder får tilgang til en gratis ebok der man kan lese mer om flere relevante og viktige tema relatert til etablering og drift av nettbutikker.

Besøk vår nettside for mer informasjon eller for å teste vår nettbutikkløsning gratis og uforpliktende i 30 dager.

Del
Tags
Markedsføring programvare Artikler&Tips
Få Nyhetsbrev

Prøv gratis og uforpliktende i 14 dager.

Utforske alle verktøyene og tjenestene du trenger for å starte, kjøre og utvide virksomheten din.
PRØV GRATIS