Markedsføring | 1 februar 2018

6 ideer til innholdsmarkedsføring du kan bruke allerede i dag

4 min lesetid

Som en av de største nettbutikkleverandørene i Norge vet vi i 24Nettbutikk at det er mye å tenke på når man starter en nettbutikk (og ofte også sitt første selskap).

Ikke gjør disse feilene når du skal bygge en god nettbutikk

Som vi vet fra tidligere er det ikke nok å ha en nettbutikk. Du må kunne drive inn trafikk på din nettside. En av de mulighetene som ikke koster noe er å opprette en egen blogg. Dette hjelper for å rangere høyere opp i listen når man søker på internett og man vil i tillegg bygge en unik relasjon med sine (kommende) kunder.

Men hva hvis du ikke er god på å skrive blogg? Heldigvis finnes det mange flere muligheter.

 

Lag en liste over personer du ser gjør det bra i sosiale medier

Personer som gjør det bra i sosiale medier har ofte gjort noen riktige grep, kanskje innenfor sin sjanger eller bransje. Det betyr derimot ikke at du kan få inspirasjon til å gjøre det samme, eller hente ut enkelte deler av deres arbeid.

Lag en liste på 15-20 personer og se hva de gjør. Et eksempel er å gå til nordens største bloggsamfunn. Der vil du finne personer i alle aldre og sjangre. Disse personene kan du studere og finne ut hvordan de gjør det.

 

 

Inkluder dine kunder og følgere på produktutviklingen

Denne strategien kan være smart fordi:

 • Det å inkludere dine kunder og følgere på sosiale medier med nye produkter og tjenester vil skape begeistring. Det skaper videre lojalitet fordi kundene vil føle at de er først ute med å få tilgang til noe helt nytt.
 • Det skaper engasjement. Hvis du produserer noe selv, tenk på det å legge ut en prototype av produktet. Kundene vil komme med verdifulle tilbakemeldinger og forslag som du kan bruke i videreutvikling av prototypen. Hvis du ikke produserer noe selv kan du eksempelvis spørre om hva kundene dine ønsker eller savner. Hvis du da legger dette til i produktporteføljen vil du oppnå mer lojale kunder. De vet at du hører på dem.

 

Veiledning til dine produkter

Det er ikke alle produkter som trenger veiledning eller en guide for hvordan man skal bruke det. Men for større eller mer avanserte produkter kan det kanskje være til nytte.

Hvorfor ikke fortelle kundene dine hvordan man på best mulig måte kan utnytte produktet? Kanskje du ser det på andre måter enn det dine kunder forstår med en gang.

8 ENKLE TIPS FOR Å SKRIVE PRODUKTTEKSTER SOM SELGER

 

AnnonsÉr et salg

Denne sier seg selv. Alle personer er opptatt av å spare penger og et salg er perfekt for å kunne trigge denne følelsen hos folk. Men det holder ikke å annonsere et salg uten å ha en strategi og klar markedsplan. Husk at det er trafikken inn på nettsiden samt konverteringen (folk som faktisk kjøper).

 • Bruk blogg til å annonsere salget
 • Bruk Facebook, både betalt og organisk (f.eks annonser salg fra bedriftsprofilen og be folk dele med sine venner. I dette tilfelle kan du si at alle som deler er med i trekningen av en overraskelse). NB: Husk å bruk bilde på innlegget
 • Instagram, Twitter og andre sosiale medier kan brukes til å annonsere salget

 

Lag en konkurranse

Denne er på mange måter lik som et salg. Den er effektiv, krever ikke mye forarbeidelse og gir mye oppmerksomhet til butikken. Du kan gi bort produkter, gavekort, tjenester eller spesielle opplevelser som å få en rundtur i butikken/bedriften.

Noen huskeregler:

 • Gjør det enkelt for kunden å forstå konkurransen
 • Unngå for mye skjemaer å fylle ut
 • Pris/produkt/tjeneste er riktig
 • Kundegruppen er riktig
 • Riktig og god markedsføring
 • Riktig tidspunkt
 • Husk å følge opp i etterkant
 • Realistiske mål

 

Fortell historien om selskapet ditt

Det finnes mange grundere der ute. Mange har en visjon, en idé eller et mål, men få personer klarer å uttrykke eller fortelle om dette. Fortell din historie om hvorfor akkurat du har valgt å bli grunder. Hva opplevde du? Hva inspirerer deg? Hva er dine mål, visjon og misjon?

Ved å fortelle en slik historie vil du få muligheten til å oppnå et dypere forhold med dine kunder, som vi har skrevet blir en av trendene i år.

 

Oppsummert er det mange flere ting du kan gjøre. Vær aktiv i markedsføringen med eposter, lag videoer, møt opp på arrangementer, bruk PR. Det finnes et hav av muligheter for innholdsmarkedsføring. Du kjenner din egen bedrift best og har kanskje en idé om hvor du treffer dine kunder best.

Del
Tags
Markedsføring Artikler&Tips strategi Facebook Instagram
Få Nyhetsbrev

Prøv gratis og uforpliktende i 30 dager.

Utforske alle verktøyene og tjenestene du trenger for å starte, kjøre og utvide virksomheten din.
PRØV GRATIS