<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1035699933117842&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Slik unngår du at kundene dine forlater kassen

7 min lesetid

Når vi snakker om en "kasse" i nettbutikken består den av to hovedelementer. Del en er at kunden må legge inn navn og adresse slik at butikkeieren vet hvor han skal sende pakken. Del to består av ulike valg kunden må ta rundt frakt og betaling.

I utgangspunktet høres dette enkelt ut, men det er i selve kassepunktet de fleste kunder hopper av handleprosessen.  Grunnene til dette er ulik for ulike kunder en optimal og brukervennlig kasse kan utgjøre en enorm forskjell for suksessen til din nettbutikk. Ikke bare vil det øke konverteringsraten og generere mer salg, det vil også bygge tillit hos kundene og minimere avbrutte kjøp. Å investere i en god og positiv brukeropplevelse i kassen er avgjørende for å skille seg ut fra konkurrentene og oppnå en konkurransefordel.

En kasseløsning som er enkel å bruke, vil også hjelpe deg med å skille deg ut fra konkurrentene. Når kundene får en god og positiv kjøpsopplevelse i nettbutikken din, vil de huske det og komme tilbake gang på gang. Dette vil gi deg en fordel over konkurrentene og bidra til langvarig suksess.

For å oppnå alle disse fordelene er det viktig å stadig vurdere og forbedre kassen din. Vær oppmerksom på tilbakemeldingene og behovene til kundene dine, og utforsk ulike alternativer for å finne den beste løsningen for deg og din butikk. På denne måten kan du sikre at nettbutikken din gir en sømløs og positiv kjøpsopplevelse som gjør kundene fornøyde og lojale.

Hvordan kan jeg forbedre kasseløsningen i nettbutikken min? 

shutterstock_2144804287shutterstock_1173699844

Generelt kan man si at en god kasse fører kunden gjennom de ulike prosessene og valgene på en friksjonsfri og god måte. Så hva betyr dette i praksis? La oss begynne med identifisering. 

For privatkunder

Når en privatkunde har lagt produkter i handlevognen og klikker seg videre til kassen, vil han eller hun bli nødt til å identifisere seg med navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse. Dette oppleves av kundene som tidkrevende, og flere betalingstilbydere har funnet ulike måter for å effektuere identifiseringsprosess.

Klarna var først ute med å la kunden legge inn kundedata en gang for så å ta vare på dataene til neste gang kunden kom til en kasse som tilbydde Klarna. Senere har flere fulgt etter. Vipps har dratt dette enda lengre og bruker Vipps appen for å identifisere kundene. Når dette er gjort én gang holder det at kunden neste gang klikker på "Hent opplysningene fra Vipps" og all kundedata fylles ut automatisk.

Om dine kunder fysisk må legge til alle disse detaljene felt for felt bør du bytte kasse slik at kundene dine opplever mindre friksjon i identifiseringsprosessen.

For bedriftskunder

Dette punktet er enda viktigere for bedriftskunder. Har kunden ikke mulighet for å velge om de skal bestille på vegne av bedriften eller som privatperson, bør du vurdere å bytte kasseleverandør. Selv om flertallet av salgene dine går til privatkunder, er dette viktig, fordi bedriftskunder ofte har spesifikke behov i kassesteget og foretrekker spesifikke betalingsløsninger for gjennomføring av kjøp.
En moderne kasse i dag, tillater kunden å velge mellom privat og bedrift. Velges bedrift bør identifiseringen være så enkel at kunden oppgir enten firmanavnet eller organisasjonsnummer. 

Kasse | Demobutikk 🔊 2023-11-02 14-00-07

Valg av frakt- og betaling

Når kunden er identifisert må kundene velge frakt- og betalingsalternativ.

Valg av frakt i kassen

Hvilke fraktalternativer du skal tilby i nettbutikken avhenger av hvilken kundegruppe og type produkter du tilbyr, men det kan være lurt å tenke på at kunder har ulike preferanser når det gjelder levering. Noen foretrekker rask levering og er villige til å betale mer for det, mens andre kan være mer opptatt av kostnadseffektivitet og er villige til å vente lenger på leveransen. Samtidig kan en kunde ha behov for rask levering grunnet spesielle anledninger. Tilbyr du ulike fraktalternativer, vil du imøtekomme forskjellige kunders behov og preferanser. 

Tips! Om du tilbyr gratis frakt, bør (les: må) du alltid opplyse om hvordan kunden skal motta pakken. Er det ved levering i postkassen eller på døren?  I tillegg bør du alltid opplyse om hvor lang leveringstid du har. Her er det mange butikkeiere som synder og om du har dette på stell, vil du helt klart ha et konkurransefortrinn og en bedre kasseløsning. 

Er du usikker på hvilke fraktalternativer du bør tilby? Les artikkelen om frakt og få gode tips og råd.

Valg av betalingsløsning

Kundenes preferanser varierer når det gjelder betalingsløsninger. Noen foretrekker kredittkort, mens andre foretrekker faktura eller Vipps. Ved å tilby ulike betalingsalternativer i kassen imøtekommer du de individuelle behovene til kundene og reduserer friksjon i kjøpsprosessen. Dette øker sjansen for at kundene fullfører kjøpet, noe som bidrar til høyere konverteringsrate og økt omsetning.

Ved salg til bedrifter er det viktig å ha betalingsløsninger som er optimalisert for denne kundegruppen. De har ofte behov for spesifikke felt som underavdelinger eller innkjøpsordrenummer (PO). Tilbyr du betalingsløsninger som inkluderer disse, skaper du en mer brukervennlig kjøpsopplevelse. Dette øker sannsynligheten for at bedriftskunden vil handle hos deg igjen, styrker deres lojalitet og forenkler deres innkjøpsprosess.

Les mer om betalingsløsninger til bedriftsmarkedet

Tilby pålitelige betalingsleverandører

Det er veldig viktig å kunne tilby pålitelige betalingsløsninger i nettbutikken din. Når kundene legger igjen personlige og økonomiske opplysninger under betalingsprosessen, er tillit og sikkerhet avgjørende. Samarbeid med anerkjente og pålitelige betalingsleverandører (som for eksempel Klarna, Riverty og Vipps) for å gi kundene den nødvendige tryggheten og sikkerheten de trenger når de gjennomfører et kjøp. Kundene vil være mye mer villige til å fullføre kjøpet hvis du bruker kjente og pålitelige betalingsleverandører. Dette vil også bidra til å bygge troverdighet og tillit til nettbutikken din som igjen øker salget og kundetilfredsheten.

Andre felt i kassen

Rabattkoder/Gavekort
Vanligvis vil det være et dedikert felt hvor kunder kan legge inn en rabattkode eller gavekort som de har mottatt, enten det er gjennom en konkurranse eller på andre måter. Sørg for at disse feltene er lett tilgjengelige i kassepunktet.

Kommentarfelt
Et kommentarfelt gir kundene muligheten til å legge igjen spesifikke instruksjoner, spørsmål eller kommentarer knyttet til bestillingen. Dette kan være nyttig for å tilpasse bestillingen etter kundens behov, for eksempel ved å be om spesiell emballasje eller leveringsanvisninger. 
Sørg for at du har dette feltet og at det er lett synlig i kassepunktet.

Oppsummering

shutterstock_2020295267shutterstock_1445487254

En god kasse kan defineres som en prosess hvor kunden opplever lav friksjon. Følgende punkter er viktig for å innfri på dette:

  • Kunden må enkelt kunne identifisere uten å måtte fylle ut et langt skjema. 
  • Tilby enkel identifisering både for privatkunder og bedriftskunder
  • Tilby kundene dine valgfrihet når det kommer til frakt. Husk at noen kunder ønsker å få levert pakken på døren, andre i butikken og andre igjen i postkassen. 
  • Tilby ulike betalingsalternativer i kassen for å imøtekommer de individuelle behovene til kundene. Tilbyr du kjøp for bedrifter, bør du også legge til betalingsalternativer som Two og kort for denne gruppen.
  • Tilby pålitelige betalingstilbydere. Dette bidra til å bygge troverdighet og tillit til nettbutikken din som igjen øker salget og kundetilfredsheten.
  • Sørg for at felter for rebattkoder, gavekort og kommentarfelt er lett tilgjengelige i kassepunktet.

 

Test av en moderne kasse:

Vi har lagt inn noen testprodukter i denne butikken for at du kan teste hvordan en kasse med lav friksjon bør være.

 

Test en moderne kasse her

Del
Tags
Betaling Frakt/Logistikk kasse
Få Nyhetsbrev

Prøv gratis og uforpliktende i 14 dager.

Utforske alle verktøyene og tjenestene du trenger for å starte, kjøre og utvide virksomheten din.
PRØV GRATIS