<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1035699933117842&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2 min lesetid

Dette handler ikke om fotball. Jeg er faktisk ikke noe særlig interessert i fotball.. Og jeg kunne vel neppe skrevet noe vettugt om den sporten, i det hele tatt :-O  Men en ting ved fotball liker jeg veldig godt. Det er at spillerne vet utmerket godt hva som er deres mål, og dommerne passer på å følge med om spillerne får ballen i mål eller ikke.

maal

Men hva har dette med netthandel å gjøre? Hvorfor skriver vi et innlegg her på bloggen som begynner slik?

Jo det er fordi vi som leverandør av en netthandelsplattform er opptatt av mål. Og å alltid følge nøye med om man når sine mål. Rett og slett alltid måle resultatene av de tiltak man gjør.

"Mål alt, alltid" sier vi gjerne.

"Men hvordan måler vi hvordan det går med nettbutikken vår da?" spør gjerne kundene våre.

"Google Analytics" sier vi. "Internettets dommerstab!"

analytics1400Vi anbefaler alltid våre kunder å ta i bruk Google Analytics for å følge med hvordan det går med deres nettbutikker og nettsider. Med dette verktøyet kan man måle - ja bortimot alt. For eksempel hvor trafikk til nettbutikken kommer fra, hva de besøkende kikker på, hvor lenge de er der, hvor de geografisk befinner seg, hva de evt. handler etc.. Og gjennom dette forstå virkning av de endringer man gjør og de tiltak man setter inn.

Det eneste man må ha for å komme igang med Analytics er en google-konto. Og alt dette er gratis.

Derfor blir ukens klare anbefaling: Bruk tid, gjerne allerede i helga (helga er jo så lang denne gangen!) på å få satt opp en Analytics for å måle virkningen av alle tiltak du gjør i nettbutikken din. Og bruk tid på å klikke deg rundt i dette fantastiske verktøyet og se på tall.

Spesielt interesserte kan selvsagt også få lov til å se på fotballkamp på mandag, for å få med seg om det blir noen mål der.. Jeg mener å ha fått med meg at 16. mai er en viktig dag for norsk fotball. Og jeg har forståelse for at vi har forskjellige interesser her i livet :-)

fotballGod helg!

Og riktig god nasjonaldag til alle! :-)


PS:  Alle våre kunder får tilgang til en gratis ebok der man kan lese mer om flere relevante og viktige tema relatert til etablering og drift av nettbutikker.

Besøk vår nettside for mer informasjon eller for å teste vår nettbutikkløsning gratis og uforpliktende i 30 dager.

Del
Tags
programvare adwords Artikler&Tips
Få Nyhetsbrev

Prøv gratis og uforpliktende i 14 dager.

Utforske alle verktøyene og tjenestene du trenger for å starte, kjøre og utvide virksomheten din.
PRØV GRATIS