ecommerce | 24 maj 2018

Månedens nettbutikk mai

4 min lesetid

Radiobutikken.no drives av radioentusiaster som har vært engasjert i digitaliseringen av radio i Norge siden tidlig på 2000-tallet. Bak butikken ligger knallhardt arbeid og mye is.

Radiobutikken.no holder til i Kråkerøyveien 2 i Fredrikstad og mannen med ansvaret for den daglige driften er Hans Christian Andersen, eller som han selv liker å si: HC Andersen. HC har vært engasjert i, og med radio siden tidlig på 80-tallet. Entusiasme og engasjement for radio er stikkord hans. 

"Handler du i Radiobutikken.no handler du med radiofolk, med drift, ansatte, lager og utsending i og fra Norge" forteller en ivrig Hans Christian, og legger til:

"Radiobutikken.no vil være en betydelig aktør i salget av radioer som møter fremtidens krav. Dab, dab+, internettradio og fm. Det analoge sendenettet i Norge (fm) ble slukket i 2017 og derfor ønsker Radiobutikken.no å være en naturlig kilde til informasjon og bygge opp en betydelig kunnskapsbase med svar på de spørsmål som dukker opp i forbindelse med den veldig viktige digitaliseringen av norsk radio".

Vi tok en prat med HC. 

Hva var din motivasjon for å starte nettbutikk?

Jeg vil vise frem at dab-radioer er minst like flotte i designet og friske i fargene som andre typer radioer. Vårt mål er å ha radioer som dekker hele dagsbehovet for enhver radiolytter. Vekkeklokkeradioen, dusjradioen, kjøkkenradioen, bilradioen, kontorradioen, hørselvernradioen, lommeradioen, treningsradioen, stueradioen – ja, alle typer radioer. Dette var motivasjonen da vi startet vår første radiobutikk i 2004.

Hva synes du er det viktigste å tenke på ved oppstart av nettbutikk?

At ingenting kommer av seg selv, og at det er mye jobb med nettbutikk også, selv om du sparer noe på butikklokaler. Kunden er alltid viktigst, servicen må være god – kunden må føle at de handler med venner, som vil dem godt.  Frakt er dyrt, men det vil ikke kunden «plages» med. Det bør ikke koste mer i frakt enn det koster å parkere utenfor den fysiske butikken. Utvalget er viktig og prisene må være konkurransedyktige. Aller viktigst er allikevel at du selger noe du interesserer deg for selv. Skulle vi solgt noe annet enn radio og annen lyd, tror jeg ikke vi hadde hatt den tilliten ute hos publikum som vi har i dag (9,5 av 10 hos TrustPilot). Men, vi spesialiserer oss etter hvert utover kategorien radio, men hele tiden i takt med at vi selv lærer oss produktene og interesserer oss for produktkategoriene.

Gjorde du noen form for markedsundersøkelse før du startet opp?

Nei, det hadde vi ikke råd til.

HC i Radiobutikken

HC i den fysiske butikken på Glommen brygge i Fredrikstad.

Hvordan driver dere markedsføring? Hva slags erfaring har dere med ulike typer markedsføring?

Radiobutikken.no benytter Facebook og Instagram. I tillegg har vi VE Panel og ikke minst, vi legger med markedsføring (brosjyrer, løpesedler, isskraper om vinteren og lommelykter på høsten (eksempel) i pakkene vi sender til publikum.

Tidligere brukte vi mye penger på Google AdWords, men det har vi kuttet helt ut. Vi merket ikke noe nedgang i salget da vi kuttet AdWords. Men, vi er på både Prisjakt og Kelkoo, det tror jeg betyr noe. I Analytics ser vi at den største tilgangen av kunder kommer fra organisk søk og direkte til vår nettadresse. Vi er veldig glade for navnet vårt, det er veldig tydelig og kanskje vår aller beste markedsføring. Skal du ha radio vil du naturlig lete etter radiobutikk(en).

Hva er din målsetning for nettbutikken?

Vi vil selvfølgelig selge mest mulig radio. Men, vi vet at vi ikke selger noen ting hvis ikke kundene liker oss. Derfor er service og kundekontakt viktig for oss, og målsetningen er å bli landets best likte nettbutikk for alle som skal kjøpe seg radio.  Ruta og Anna har tett kontakt med kundene våre, og de er veldig fornøyde med oss. Det er vi glade for.

Har du noen gode råd å gi andre som skal starte nettbutikk?

Ta oppgaven på alvor. Ikke undervurder kunden. Ha det gøy og spis is!

Hva gjorde at du valgte 24Nettbutikk?

Jeg så på flere løsninger og endte opp med 24Nettbutikk pga en kombinasjon av pris, muligheter, ferdig-design og fleksibilitetsgraden i den modulbaserte løsningen.

Til slutt sier Hans Christian at Radiobutikken.no skal nå sitt mål om å være en betydelig aktør ved å alltid ha yte god service, ha gode priser og tilby det mest spennende utvalget innen digitale radioapparater. 

Sjekk ut det spennende utvalget i Radiobutikken.no

 

Vi i 24Nettbutikk ønsker Hans Christian og Radiobutikken.no lykke til videre på den spennende reisen. Vi gleder oss til å følge med på butikken din.

Del
Tags
ecommerce 2018 maanedensnettbutikk Inspirasjon
Få Nyhetsbrev

Prøv gratis og uforpliktende i 30 dager.

Utforske alle verktøyene og tjenestene du trenger for å starte, kjøre og utvide virksomheten din.
PRØV GRATIS