ecommerce | 30 april 2018

Månedens nettbutikk april

3 min lesetid

Månedens nettbutikk, Plukkselv.no,  er en nettbutikk med inspirasjon til de som er interessert i sanking og dyrking. Her finner du alt av produkter og informasjon for å dyrke begge hobbyene til det fulle. Og interessen er voksende hver måned!

Plukkselv.no er startet av entusiaster innen sanking og høsting av naturens goder samt dyrking og har vært i full drift siden sommeren 2017.

"Vi elsker å plukke og bearbeide bær, sopp, frukt, urter, fisk østers osv., og vi har alltid hatt en drøm om å kunne kombinere vår hobby med en butikk" sier eierne, driverne og brødrene bak nettbutikken, Jørgen og Trond Svendgård.

Jørgen er systemfreak og sørger for at alt går på skinner fra du bestiller til varen kommer hjem. Trond er en kjent kokk med stor interesse og kunnskap om sanking og dyrking som leter frem de gode og unike produktene samt gir deg tips, triks og råd. De står også bak og er delaktig i en rekke gründerprosjekter fra det norske design firmaet Northern til kokkegruppen Flying Culinary Circus + mange fler.

Vi tok en prat med de driftige brødrene. 

Hva var deres motivasjon for å starte nettbutikk?

Passion for sanking og dyrking, og en mer fri hverdag hvor jeg kunne synke inn i min hobby. Uten passion for det du skal selge tror jeg ikke man vil lykkes med å selge igjennom inspirasjon som vi gjør ihvertfall. Passion for det man selger er nøkkelen, også for å finne de gode produktene.

Hva synes dere er det viktigste å tenke på ved oppstart av nettbutikk?

Lag automatiske og skuddsikre systemet for betaling, lager, pakking, sporingsutsendinger og kundeservice. Da sparer du mye jobb og kan bedrive tiden på det som er viktig; inspirer og få trafikk inn på butikken. Jeg tror også alt for mange driver å skal pakke selv i garasjen i oppstarten istedet for å satse litt på et proft pakkingssystem og sette dette bort. For hva gjør du den dagen det kommer 500 ordrer på 1 time og du ikke klarer å levere alt til posten dagen etter? Da komme ikke de kundene igjen.

Gjorde dere noen form for markedsundersøkelse før dere startet opp?

Nei, men vi bygget opp de sosiale media plattformene i forkant for å lukte på interessen. Da har du også noe av verdi og masse data som kan utnyttes når du først setter igang. Det var viktig for oss.

Hva er deres målsetning for nettbutikken?

Å kunne tilby stadig mer produkter innenfor vår nisje som er unike. Alltid finne noe nytt og overraske. Veien fra ide til handling er vårt konkurranse fortrinn iforhold til kjedene. Finner vi noe på en messe en tirsdag kan vi selge det på lørdag. Kjedene kjøper inn det samme til året etter men da er vi på noe nytt igjen.

Har dere noen gode råd å gi andre som skal starte nettbutikk?

Tenk gjennom alt som vil gjøre at du får merarbeid i form av manuell jobb i driften, velg bort løsningene som gjør at du får det. Både din jobb og kundeopplevelsen blir bedre.

Hva gjorde at dere valgte 24Nettbutikk?

Å lage en nettside selv hadde jeg gjort alt for mange ganger. Etter 2-3 uker er den utdatert, og det blir en stor jobb å opprettholde samt kostbart å vedlikeholde. 24Nettbutikk gjør det konstant og er avhengige av det for å holde på sine mange kunder. Er det feks. en ny betalingsfunksjon på markedet som er bra, er den integrert dagene etter hos 24nettbutikk, uten at jeg trenger å gjøre noe får mine kunder det nyeste og beste. At de har løsninger som er integrert med vårt lagersystem var også avgjørende. Da trenger ikke jeg merke i arbeidsmengde om vi har 1 eller 1000 ordre på en dag, og heller ikke kunden.

 

Vi kan uten tvil si at dette er et meget spennende prosjekt og vi i 24Nettbutikk ser frem til å følge med, og vokse sammen med Plukk Selv i tiden fremover.

Gå inn på www.plukkselv.no og les mer om deres historie og deres produkter.

 

Del
Tags
ecommerce 2018 maanedensnettbutikk Inspirasjon
Få Nyhetsbrev

Prøv gratis og uforpliktende i 30 dager.

Utforske alle verktøyene og tjenestene du trenger for å starte, kjøre og utvide virksomheten din.
PRØV GRATIS