<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1035699933117842&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Ja, vi er late!

4 min lesetid

Kanskje særlig på fredager ser man dette tydelig. Vi er late! Altså... ikke late som i dovne og "gidder ikke å gjøre noe"! For det gidder vi. Men late som at vi veldig gjerne ønsker å gjøre ting så enkelt som mulig. Denne fredagsbloggen blir nettopp det: Enkel.

enkelt

I dag blåser det ganske kraftig i Rørvik. Jeg satt her på formiddagen i dag og lytta på vindkasta utenfor kontorvinduet og kom plutselig til å tenke på trampolina jeg har i hagen hjemme. Den jeg, til ungenes store begeistring, fant frem forrige helg og fikk satt opp i hagen igjen etter en lang vinter. Og vindkastene utenfor her fikk meg da til å huske at jeg ikke har fått festa den på forsvarlig nok vis! Altså sikra den, så den ikke blir "tatt av vinden". Og grunnen til det er at jeg ikke har noe å feste den med egentlig. Det må jeg jo skaffe meg!

Og hva gjør jeg da?

Jo - jeg tar frem mobilen, søker opp "feste for trampoline" med Google, og klikker meg inn på det første og beste søkeresultatet som ser ut til å være en nettbutikk som kan selge meg akkurat det jeg trenger så raskt som mulig. Finner en nettbutikk med "Trampolineanker" på lager og velger kjøp.

I den første nettbutiken jeg kom inn i, holdt jeg nesten på å kjøpe Trampolineanker. Men da jeg kom til kassen, måtte jeg enten ha en eller annen konto å logge meg inn på der, eller så måte jeg fylle ut ganske mye informasjon, inkludert VISA-kort-nummer. Jeg hadde ikke VISA-kortet mitt tilgjengelig akkurat da. Og jeg hadde en dag foran meg med mange viktige arbeidsoppgaver. Så jeg ønsket å gjøre dette så raskt som mulig. Bruke minst mulig tid på å bli ferdig med handelen av trampolineankeret, i håp om at dette kunne sendes meg så raskt som mulig. Så da gikk jeg tilbake til søkeresultata i Google og valgte den neste butikken. Da kom jeg til en nettbutikk der jeg ikke trengte å bruke halve formiddagen på å legge inn informasjon, og jeg kunne også med det samme velge å få tilsendt faktura fra Klarna - helt uten gebyr.

"Svusj" så var kjøpet gjort. Enkelt. Raskt. Akkurat det jeg trengte. Fordi jeg er "lat"...

lat ..ofte vil jeg heller bruke tida mi på dette, enn på å taste inn informasjon i en nettbutikk...

Jeg tror at svært mange nordmenn ofte har en slik rasjonalistisk tilnærming til å handle på nett. I alle fall innbiller jeg meg det. Mange handler jo først og fremst på nett for å slippe å "dra til en butikk" (samt fordi utvalg og pris kan være langt bedre der, selvsagt). Og da mener jeg det er smart å sørge for å gjøre hele handleopplevelsen så rask og enkel som mulig i nettbutikken. At jeg kjapt fant trampolineankeret via et googlesøk var jo det første som var viktig i den kjøpsprosessen jeg gjennomførte denne formiddagen. Faktisk klikka jeg på betalte søkeresultat - såkalte AdWords-annonser - noe jeg kun gjør når jeg trenger helt enkle konkrete produkt så raskt som mulig. Men at jeg i den andre enden av kjøpsprosessen like raskt kunne fullføre kjøpet var også helt avgjørende.

Om du driver nettbutikk og ikke har planer for helga, kan det være lurt å ta en runde i din egen butikk og tenke litt på enkelheten. Om du tror det er slik at også vi "late" ville raskt ha funnet det vi leter etter (kategorisering og system har vi vært inne på i tidligere blog)  og ikke minst om du har en kasse og utsjekk som gjør at vi fullfører kjøpene.

Jeg for min del regner med å bruke min helg på å forankre trampolinen. Og kanskje hoppe litt deretter!? :-)


 

PS1: Det valget med "Klarna" ved utsjekken/kassa - som i eksempelet over, var det som sørga for at jeg valgte å handle der. "At mitt besøk i deres nettbutikk førte til en konvertering" som vi ofte sier på fagspråket.  Alle våre kunder får Klarnas kasse fritt integrert i sin nettbutikk. Dette koster kr. 0,- i etablering og 0,- i månedsavgift :-) Man betaler bare et transaksjonsbegyr til Klarna for det salget man får. Klarnas kasse konverterer veldig bra, bant anna av den enkle grunn at den er svært enkel og ikke fører kundene gjennom mange steg i utsjekken. Vi kaller det for markedets beste kasse! Denne tilbyr (og anbefaler) vi til alle våre kunder.

PS2:  I tillegg får alle våre kunder tilgang til en gratis ebok der man kan lese mer om flere relevante og viktige tema relatert til etablering og drift av nettbutikker.

Besøk vår nettside for mer informasjon eller for å teste vår nettbutikkløsning gratis og uforpliktende i 30 dager.

Del
Tags
programvare Artikler&Tips
Få Nyhetsbrev

Prøv gratis og uforpliktende i 14 dager.

Utforske alle verktøyene og tjenestene du trenger for å starte, kjøre og utvide virksomheten din.
PRØV GRATIS