<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1035699933117842&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Derfor bør du legge inn vekt og dimensjoner på produktene

Ved å legge til vekt og dimensjoner til produktene dine unngår du fraktgebyr, at kunden velger feil fraktalternativ og får flere fornøyde kunder.

3 min lesetid

Det å legge til vekt og dimensjoner på produktene dine er viktig av mange grunner.

Flere butikkeiere “synder” med å ikke legge til vekt eller produktdimensjoner. Fraktpris har i mange år vært litt kryptisk og vanskelig å beregne og kun vært et nødvendig onde for mange. De fleste ender da opp med å ta en fast fraktpris eller tilby gratis frakt.

Men dette holder heldigvis på å endres. 24Shipping har sammen med Posten Bring endret prismatrisen på frakt slik at det nå er svært enkelt å regne ut fraktprisen basert på vekt og dimensjoner. Enten er pakken lett eller tung, kortreist eller langreist. Borte er alle tilleggene for bompengepasseringer, volumvekt-gebyr osv osv.

Hvorfor bør du prioritere å legge inn vekt og dimensjoner på produktene?

Unngå at kunden velger feil fraktalternativ

Om du ikke oppgir dimensjoner vil kunden for eksempel kunne velge Pakke i Postkassen, og oppleve å måtte hente pakken i post i butikk, da pakken var for stor til å få plass i postkassen. Hadde du oppgitt dimensjoner på produktet hadde i dette tilfellet ikke Pakke i Postkassen dukket opp som et fraktalternativ i kassen. Så det å tilby riktig frakt er helt avgjørende for å få fornøyde kunder.

Unngå fraktgebyr

Når du skal bestille frakt sendes ordrens vekt og dimensjoner for å beregne fraktprisen du må betale. Melder du inn feil størrelse/vekt til transportøren kan du risikere å motta ekstra fraktgebyr. Husk også at du også kan motta ekstra fraktgebyr og pakken som meldes inn er for liten.

Les mer om frakt gebyr på Bring sine sider:

https://www.bring.no/tjenester/pakker-og-gods/handteringstillegg-pakker-priser-01.12.2020
https://www.bring.no/vilkar/pakke-til-postkassen-vilkar-for-pakke-i-postkassen-fra-01.01.2021

Bedre kostnadskontroll

Det å prise et produkt riktig er ofte en utfordring. Du må da vite kostnadsbærerne som innkjøpspris, toll, transport inn til lager, fraktpris ut til kunden osv. En stor kostnadsbærer er nettopp frakten ut til kunden. Om du ikke aner hva det koster å sende en pakke fra ditt lager og ut til sluttkunden, kan du risikere å prise produktet ditt feil.

Det er derfor viktig å bake inn en snittpris for frakt når du kalkulerer utsalgsprisen på produktene dine.

Tilby dynamisk frakt

Ønsker du å tilby dynamisk frakt slik at fraktprisen endrer seg basert på vekt, sone og dimensjoner, må produktdimensjoner og vekt legges inn.

Bruk SmartPack

Ønsker du å ta i bruk SmartPack-funksjonen som regner ut hvilken eske som passer best til forsendelsen, må også produktdimensjoner og vekt legges inn.

Hvor nøye må du være?

Selger du en type produkt som kunden kjøper mange av, for eksempel garnnøster, bør du være mer nøye enn om du selger en type produkter kunden kjøper en og en av. Om du selger sistnevnte holder det å runde opp eller ned til nærmeste 250 gram eller til nærmeste halvkilo. Det samme gjelder for bredde, høyde og lengde. Men det er greit å ha et målebånd liggende når produktet skal legges inn i nettbutikken slik at det blir mest mulig nøyaktig. Dette er spesielt viktig om du sender mange pakker til Pakke i Postkassen.

 

Og husk at du må måle bredde, høyde og lengde slik produktet skal sendes. Om produktet kommer i en eske, er det esken som skal måles og ikke selve produktet.

 

Eksempel på lengde, bredde og høyde.

 

Så da er det bare å hente vekt og målebånd! Lykke til :)

Del
Tags
strategi Frakt/Logistikk
Få Nyhetsbrev

Prøv gratis og uforpliktende i 14 dager.

Utforske alle verktøyene og tjenestene du trenger for å starte, kjøre og utvide virksomheten din.
PRØV GRATIS