<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1035699933117842&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Slik bruker du Facebook Piksel

3 min lesetid

Facebook piksel er et stadig mer brukt ord. Hva er det og hvordan kan du bruke det for å øke salget i din nettbutikk?

Hva er Facebook Piksel?

Rent teknisk er det en kodesnutt som plasseres i butikken din for å rapportere konverteringer, opprette publikum og gi deg innsikt i hvordan folk bruker butikken.

Hva kan du bruke Facebook Piksel til?

Pikselen kan for eksempel legges på kvitteringssiden for å måle et kjøp, eller på produktsidene for å finne ut av hvem som besøker hvilke produkter slik at du kan vise spesifikke produktannonser til spesifikke brukere. 

Den kan også brukes til:

1. Retargeting

Den aller største fordelen med Facebook piksel for deg som nettbutikkeier er muligheten for retargeting-annonsering.

Med retargeting-annonsering kan du vise annonser til de som har besøkt nettbutikken din. Du kan også vise et helt spesifikt produkt brukeren har besøkt i brukerens Facebook-feed.

Eksempel:

 

En kunde besøker et produkt i butikken din. Dette blir fanget opp av Facebook pikselen. Kunden forlater butikken din og surfer videre. Når kunden senere går inn på sin Facebook-feed, vil annonsen for det besøkte produktet komme opp.

På denne måten har du mulighet til å påvirke til kjøp mot et publikum som du vet har vært inne i butikken din og sett på spesifikke produkter.

2. Optimalisering og opprettelse av speilpublikum

Facebook piksel muliggjør også en optimalisering av ditt kundesegment slik at du får mest mulig ut av kampanjene dine.

Med speilpublikum kan du nå et nytt publikum som kan være interessert i produktene dine, basert på eksisterende kunder. Etter hvert som pikselen innhenter data på for eksempel kjøp i nettbutikken din, vil facebook finne andre profiler som ligner mest på de som allerede har handlet. Dette gir deg en fantastisk mulighet til å kunne lage annonsekampanjer som kun vises for personer som har en større sannsynlighet til å handle i butikken din.

Dette muliggjør at du ikke trenger å kaste bort annonsekroner på de som uansett aldri ville ha kjøpt et produkt av deg.

Løpende optimalisering av dine kampanjer er noe av det viktigste du gjør når du driver med annonsering via Facebook. Facebook piksel gir deg da enda mer innsikt som du kan basere dine optimaliseringer på.

3. Mål på tvers av enheter, utgivere og kanaler

Med et par klikk kan du velge å vise dine annonser i flere kanaler som Facebook, Instagram, Audience network og Messenger. Med Facebook piksel kan du så tracke hvilken av disse kanalene som gir deg best ROI (Return Of Investment).

Du kan også måle trafikken på tvers av enheter. En kunde kan for eksempel starte handleprosessen på sin mobiltelefon for så å fortsette handleprosessen på sin laptop eller omvendt. Alt dette kan Facebook piksel måle, slik at du får en dypere forståelse for handlemønsteret til ditt publikum. Dette gjør deg istand til å gjøre bedre annonsevalg i fremtiden.

Hvordan legger du inn pikselen?

Har du ikke en Facebook-konto bør du opprette en snarest. Husk å opprett en firmakonto og ikke bruk din private.

Når dette er gjort går du inn på din Facebooks Business Manager.

  1. Gå til Piksler-fanen i Hendelsesadministrasjon.
  2. Klikk på “Opprett en piksel”.
  3. Klikk på “Opprett” i boksen som vises, for å fullføre opprettingen av pikselen.

Når du har konfigurert pikselen, kan du begynne å kjøre annonser med konverteringsoptimalisering og sporing på Facebook.

 

Trenger du hjelp til din markedsføring? Les mer her.

Vil du høre mer om hva 24Nettbutikk kan hjelpe deg med? Book uforpliktende prat her.

BOOK ØNSKET TIDSPUNKT

Del
Tags
Markedsføring Artikler&Tips Facebook
Få Nyhetsbrev

Prøv gratis og uforpliktende i 14 dager.

Utforske alle verktøyene og tjenestene du trenger for å starte, kjøre og utvide virksomheten din.
PRØV GRATIS