maanedensnettbutikk | 4 oktober 2019

Månedens nettbutikk september

Hver måned velger vi en av våre kunder og tildeler dem med tittelen Månedens nettbutikk.

5 min lesetid

Tønnesen 1937 etablerte i 2018 nettbutikken www.tonnesen1937.no. Nettbutikken tilbyr i hovedsak sko og vesker og har siden etableringen hatt en kraftig økning i omsetning: I september 2019 steg omsetning hele 228 % fra samme måned i fjor.

Dette vekker selvsagt interesse fra 24-teamet og vi måtte ta en prat med Markedssjef Kristian Ulyses Andaur for å høre hva som har skjedd.

Noen få setninger for hvorfor dere startet nettbutikk og veien fra oppstart til nå.

Tønnesen Sko har vært et begrep i Mandal siden oppstart i 1937. Vi har i dag 12 butikker fra Kristiansand i Øst til Bryne i Vest. Vi åpnet i 2016 et av Norges største og flotteste varemagasiner innenfor sko, mote, interiør og tilbehør i Mandal og fulgte opp med en tilsvarende satsing i Kristiansand i 2017.

Det er fra Kristiansand vår nettbutikk springer ut ifra. Butikken ligger i Torvkvartalet og har et utrolig flott utvalg av sko og andre livsstilprodukter. Tønnesen 1937 - Kristiansand har blitt godt tatt imot av våre kunder og vi ønsker med nettbutikken å gi kunder over hele landet samme mulighet: sko fra en av landets fineste skobutikker, sendt til deg uansett hvor du befinner deg i landet.

Vi har fokus på kvalitetsmerker og tilbyr i butikken blant annet Ecco, Michael Kors, SWIMS, Nike, FILA, Adidas, Common Project, Voluspa, Marc Jacobs, Ralph Lauren, Vans, Tretorn, ARKK Copenhagen, Skechers, Nude Of Scandinavia og mange flere!

Hvor mange ansatte er dere nå?

Vi har 3 personer som arbeider opp mot nettbutikken som en del av stilling. I tillegg bidrar ansatte ved butikken i Kristiansand med pakking og ledelsen her med innkjøp, bilder og materiell til annonsering og sosiale medier.

Hva var deres motivasjon for å starte nettbutikk?

Vi er en stolt leverandør og ønsker å tilby våre kunder det beste av det beste. Vi så at det fantes en mulighet for at vårt fokus på kvalitet kunne nå ut i større deler av landet og nettopp dette dannet utgangspunktet for etableringen. Dessuten ser vi at kunden ønsker, i større grad enn tidligere, å se varene før de handler. Nettbutikken vår fungerer også, av den grunn, som et utstillingsvindu for butikkene, og vi ser at satsingen på nett har gitt gode utslag for butikkene.

Hva synes dere er det viktigste å tenke på ved oppstart av nettbutikk?

Vi brukte relativt lang tid på å planlegge nettbutikken både i forhold til løsning, drift, avtaler for frakt og plan for markedsføring. Vi brukte også en del tid på å bygge opp siden, spesielt i forhold til tilpasning av bilder og informasjon om produktet. Et eksempel her er at alle hovedbildene til produktene er kvadratiske og alle sko peker samme vei.

Det var samtidig viktig å etablere rutiner for pakking og bestillinger som gjorde at utsendelse aller helst blir gjort samme dag som bestilling. En annen viktig ting var oppdateringer av nye produkter slik at vi alltid fremstå som aktuelle med sesongens produkter.

Gjorde dere noen form for markedsundersøkelse før du startet opp?

Vi foretok en egen markedsundersøkelse av bransjen med fokus på konkurrenter. Vi brukte dette til inspirasjon og gode ideer, men så også på betalingsløsninger, produktutvalget, informasjon og ikke minst prisnivået som ble tilbudt av de ulike aktørene.

 

Hva er deres målsetning for nettbutikken?

Tonnesen1937.no skal bli Sørlandets beste skobutikk på nett innen sko, vesker med tilbehør. Vi skal innen 2020 ha minst 6000 ordre med en kundegruppe over hele landet.

Har dere noen gode råd å gi andre som skal starte nettbutikk?

Du bør alltid gjøre en markedsundersøkelse, velg en løsning som står i stil til omsetningen og ha gode rutiner for utsendelse. Før lansering bør en markedsplan være på plass og aller helst et markedsføringsbudsjett. 


Hva gjorde at dere valgte 24Nettbutikk?

Vi testet flere løsninger, men landet på 24Nettbutikk da denne er malbasert, men gir rom for tilpasninger i forhold til farger, fonter, samt koding på de ulike sidene. Løsningen virket også relativt smidig og lett å vedlikeholde.

Driver dere med markedsføring? I såfall hvilken type og hvor ofte?

Det gjør vi. Vi bruker først og fremst tre virkemidler: nyhetsbrev, sosiale medier og sms. Midlene knytter seg først og fremst opp mot annonsering på sosiale medier og sider som tilbyr prisoversikter.

Vi i 24Nettbutikk ønsker Kristian og de andre i www.tonnesen1937.no fortsatt lykke til med salget!

0

Sofia Caroline Andaur Tønnesen  (5 generasjon Tønnesen) hjelper til i butikken.

0-1

Kristian Ulyses Andaur er stolt av hva de har fått til med butikkkonseptet Tonnesen1937

BVKs0UMc

Bilder: Tilsendt fra Kristian Ulyses Andaur. 


 

Ønsker også du å starte nettbutikk kan du opprette en her:

PRØV GRATIS I 30 DAGER!

Del
Tags
maanedensnettbutikk Inspirasjon
Få Nyhetsbrev

Prøv gratis og uforpliktende i 30 dager.

Utforske alle verktøyene og tjenestene du trenger for å starte, kjøre og utvide virksomheten din.
PRØV GRATIS