maanedensnettbutikk | 21 november 2018

Månedens nettbutikk oktober

3 min lesetid
Lisa Aisato (f. 1981) er en norsk illustratør, forfatter og billedkunstner. Hun debuterte som forfatter i 2008 og siden den gang har hun gitt ut en rekke egne bildebøker, samt illustrert for flere titalls forfattere og magasiner. Kunsteren som kan trylle på papir tryller nå også på nett!
 
Vi har lenge hatt et øye for de flotte illustrasjonene Lisa lager og selger igjennom nettbutikken sin, og vi gleder oss nå til å lese hennes nye julebok Snøsøsteren, som hun så vakkert har illustrert for Maja Lunde. Nå tenkte vi det var på tide å gi henne prisen for månedens nettbutikk!
 
Det var mannen til Lisa, Einar, som startet nettbutikken tilbake i 2016. Han tenkte han skulle hjelpe litt til ved å håndtere salget av kunsttrykk som til da hadde vært håndtert manuelt. Det ble raskt en fulltidsjobb!
 
I 2017 flyttet Lisa familien og virksomheten til sommerperlen Skjærhalden på Hvaler, hvor hun åpnet et galleri. Der er de fortsatt i dag og nå teller de 4 personer på fulltid, som arbeider med nettbutikk, galleri, administrasjon av utstillinger, osv.

Vi svært imponert av hva Lisa og teamet har fått til, og måtte derfor ta en liten prat med henne.
 
Hva var deres motivasjon for å starte nettbutikk?
Lisa hadde en del forespørsler om kjøp av trykk av bildene hennes som vi håndterte manuelt. Vi startet nettbutikken for å få et system og logistikk rundt dette.
 
Hva synes dere er det viktigste å tenke på ved oppstart av nettbutikk?
Bra support, gode integrasjonsmuligheter og skalerbarhet. Og en god balanse mellom brukervennlighet og tilpasningsmuligheter i systemet.
 
Gjorde dere noen form for markedsundersøkelse før du startet opp?
Nei, ikke annet enn at vi jo hadde en idé om etterspørselen allerede.
 
Hva er deres målsetning for nettbutikken?
At den skal gjøre hverdagen enklere for oss som jobber her og sørge for at kundene synes det er enkelt og trygt å handle. Og så kan det hende vi har lyst til å utvide nettbutikken til å støtte flere land etterhvert.
 
Har dere noen gode råd å gi andre som skal starte nettbutikk?
Legg vekt på layout, ryddighet og brukervennlighet ut mot kundene. Velg en norsk løsning dersom markedet er i Norge. Undersøk hvordan nettbutikkløsningen passer inn i resten av logistikken og forsøk å forutse behov som kan oppstå ved vekst, og sjekk om løsningen takler dette.
 
Hva gjorde at dere valgte 24Nettbutikk?
Vi gjorde en del undersøkelser av 3-4 alternativer før vi bestemte oss for løsning. Valget falt på 24Nettbutikk hovedsaklig på grunn av integrasjonsmuligheten med Fiken, at malene deres var litt bedre teknisk og utseendemessig, at løsningen var norsk (vi vurderte et amerikansk alternativ, men språkhåndtering var problematisk) og at vi hadde inntrykk av at 24Nettbutikk var en relativt “ung” løsning, der det var mulig å få snakke med de som faktisk jobbet med løsningen. Vi fikk god brukerstøtte og følte at de tok innspill og tilbakemeldinger på alvor.
 
Driver dere med markedsføring? I såfall hvilken type og hvor ofte?
Vi er jo i en litt spesiell situasjon i og med at vi kun selger Lisas kunsttrykk, så vi driver ikke med noen tradisjonell markedsføring av nettbutikken. “Markedsføringen” blir på en måte Lisas virksomhet og hennes aktivitet i sosiale medier.
 
2017DBmagasinet_LisaAisato_FERDIGEfiler_NR4
 Foto: Geir Dokken
 
 Vi takker for praten og ønsker Lisa og teamet lykke til videre!
 
For mer inspirasjon, se nettbutikken
 
 
 
Del
Tags
maanedensnettbutikk Inspirasjon
Få Nyhetsbrev

Prøv gratis og uforpliktende i 30 dager.

Utforske alle verktøyene og tjenestene du trenger for å starte, kjøre og utvide virksomheten din.
PRØV GRATIS