maanedensnettbutikk | 30 januar 2019

Månedens nettbutikk desember

3 min lesetid

Månedens nettbutikk i årets siste måned i 2018 er ingen ringere enn Beautybrands.no.  De startet så sent tilbake som 2016 og hadde et eventyrlig år med over 7,5 millioner i omsetning i 2017. I dag har de 10 ansatte på hel- og deltid, lokalisert i Bergen sentrum og har økt videre til 16 millioner i 2018!

Hva skyldes så denne suksessen, Even Kleppe, daglig leder i Beautybrands? 

Vi satte oss som mål å komme raskt opp i et volum som gir oss tilstrekkelig lønnsomhet på driften til å kunne skape ytterligere vekst. Vi har holdt kostnadene nede og reinvestert så mye som mulig i økt vareutvalg, markedsføring og dyktige ansatte. Vi er nå overkant av 10 personer på hel og deltid som er engasjert i tillegg til eierne. Vi planlegger for en videre sterk vekst i årene som kommer og har satt oss et mål om å være blant topp tre i Norge på skjønnhetsprodukter innen 3 år. Det er ambisiøst, men det er et mål ansatte og eiere har tro på og bidrar til at vi blir flinke til å prioritere og ta raske beslutninger når det gjelder.

Han forteller entusiastisk videre:

Uten de ansatte som har en fantastisk bransjekunnskap og stort internasjonalt nettverk ville det blitt vanskelig. Jeg vil også trekke frem samarbeidet vi har med dere i 24Nettbutikk som leverer fantastisk support og driftssikker plattform for vår nettbutikk! 

Vi takker for tilliten og tilbakemeldingen, Even! Alltid hyggelig å samarbeide tett med våre kunder. Men siden det er en veldig spennende butikk, ønsker vi og leserne våre å vite litt mer...

Hva var deres motivasjon for å starte nettbutikk?

Vi ønsket å utfordre det etablerte markedet og kutte unødvendige ledd mellom produsent og kunde. Ved å gjøre dette har vi kunnet tilby kundene gode priser på varene vi selger.

Hva synes dere er det viktigste å tenke på ved oppstart av nettbutikk?

Det viktigste var å finne en løsning  som gjorde det enkelt å komme i gang og at det var enkelt for kundene å handle. 24nettbutikk og Klarna sørget for at dette var null problem.

Gjorde dere noen form for markedsundersøkelse før du startet opp?

Nei, men vi brukte flere måneder på å teste produkter og markedsføring før vi bestemte oss for å gi full gass. Vi gav først full gass når vi var sikre på at vi hadde funnet en lønnsom modell. Dette brukte vi noe tid på å få på plass.

Hva er deres målsetning for nettbutikken?

Vi har hatt en stor vekst siden oppstart og har mer enn doblet omsetningen hvert år. Vi har en langsiktig strategi for videre vekst og ligger godt posisjonert for dobling i år også.

Har dere noen gode råd å gi andre som skal starte nettbutikk?

Ikke bruk for mye tid på at alt skal være helt perfekt fra dag en. Det viktigste er å komme i gang og lære underveis. Lær underveis, prøv nye ting, gjør masse feil, finn ut hva som fungerer og ikke fungerer.

Hva gjorde at dere valgte 24Nettbutikk?

Svært enkelt å komme i gang! Norsk selskap med fantastisk support.

Driver dere med markedsføring? I såfall hvilken type og hvor ofte?

Ja, det er jo markedsføring og logistikk dette først og fremt handler om. Vi bruker svært mye tid på markedsføring og jobber med det daglig. Vi prøver å være synlig på alle de sosiale kanalene sammen med betalt markedsføring. Vi har også god kontakt direkte med kundene våre og viser dem hva som skjer i butikken.

 

Vi ønsker Beautybrands.no gjengen lykke til med hårete mål og kraftig vekst! Vi heier på dere!

Del
Tags
maanedensnettbutikk Inspirasjon
Få Nyhetsbrev

Prøv gratis og uforpliktende i 30 dager.

Utforske alle verktøyene og tjenestene du trenger for å starte, kjøre og utvide virksomheten din.
PRØV GRATIS