<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1035699933117842&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Instagram shopping + Shop the look = MERSALG

3 min lesetid

Instagram er en markedsføringskanal som fungerer svært godt for nettbutikker. En nettbutikk vil selge produktene sine, og som de sier; “Et bilde sier mer enn 1000 ord”. Vi viser deg hvordan du kan utnytte denne salgskanalen kombinert med Shop The Look funksjonen maksimalt.

Det finnes mange salgskanaler i dag, og en av dem er Instagram - en stadig mer populær salgskanal. Instagram som en bildetjeneste er mange år gammel, men muligheten for å selge direkte i denne kanalen kom så sent som i 2018. Shop the Look viser alle relaterte produkter på samme side, og kunden kan med ett klikk kjøpe alle produktene – eller velge nye varianter.

 

Instagram og Instagram Shopping

Markedsfører man riktig og publiserer gode bilder, er Instagram en fantastisk måte å selge produktene på. Det som derimot har plaget oss i lang tid er at, i motsetning til blant annet Facebook, har det ikke vært mulig å lenke produktene tilbake til nettbutikken.

Du som nettbutikkeier har vært nødt til å legge inn linken til nettbutikken/produktsiden på bildeteksten, men det har ikke vært mulig å klikke seg rett inn på nettbutikken fra Instagram. Man har derfor vært nødt til å;

  1. Gå ut av Instagram
  2. Åpne nettleseren og skrive inn nettbutikkens URL.
  3. Søke etter produktet for å kjøpe det.

Hvor ofte har du vært så desperat at du har gjort det? Jeg vil tørre å påstå at det ikke har vært spesielt ofte.

I 2.kvartal 2018 lanserte de den fantastiske funksjonen “Instagram Shopping”. Det er nå enklere enn noensinne å gi kundene muligheten til å få tilgang til produktene dine med et enkelt klikk. Som vist nedenfor, kan du få produktinformasjon direkte i bildet, og du kan klikke deg videre!


 

 Source: https://thenextweb.com/apps/2016/11/01/instagram-shopping/
Shop to look

 

  

Shop the look

Shop the Look viser dine kunder en liste av alle produkter som en modell har på seg. Med ett enkelt klikk kan kunden kjøpe alle produktene på bildet, eller kunden kan gå inn og endre ett og ett produkt. Denne funksjonen gjør at det blir mye enklere å selge flere produkter bundlet sammen. De velger selv de ulike variantene fra disse produktene, noe som gjør det lettere for dem å kjøpe mer enn et produkt og det gir deg et raskere salg.

Ved å redusere tiden kundene trenger til å søke etter produktene dine, øker du salget ditt! 

Kunne du tenke deg å vise frem flere produkter i ett bilde, og få kundene til å kjøpe det de ser på bildet fra en og samme side?

 

Men en slik funksjon passer også for deg som har produkter som kan kombineres.

  • Selger du mat eller godteri? Hva med å samle hele måltidet på én side.
  • Selger du klær? Hvorfor ikke sette sammen antrekket for kunden?
  • Selger du interiør? Hvorfor ikke selge inn drømmerommet på samme side?
  • Selger du fiskeutstyr? Hvorfor ikke slå sammen passende fiskestang og snelle?
  • Selger du maskiner og tilbehør, hvorfor ikke ha det samlet på én side?

 

Shop the look kan passe for alle. Det er bare fantasien som setter begrensningene. 

Husk også at julesalget banker på døren. Gjør du det enklere for kundene å handle midt i den stressende julestria – da får du flere salg!

 

Hvorfor ikke kombinere Instagram Shopping og Shop the look?

Se for deg at kunden din scroller gjennom Instagram og finner den perfekte kombinasjonen du har satt sammen. De går inn og klikker på bildet, blir sendt til den ene produktsiden på nettbutikken din, putter produktene i handlekurven og kjøper. Kan det bli enklere?

Kunne du tenke deg mer informasjon om disse løsningene? Book inn en telefonsamtale eller send e-post her: 

Ja, jeg ønsker en uforpliktende strategiprat

 

 

 

 

 

Del
Tags
Markedsføring Artikler&Tips blackfriday
Få Nyhetsbrev

Prøv gratis og uforpliktende i 14 dager.

Utforske alle verktøyene og tjenestene du trenger for å starte, kjøre og utvide virksomheten din.
PRØV GRATIS