Markedsføring | 3 november 2017

5 gode grunner til å markedsføre på Facebook

I de siste årene har begrepet markedsføring vært i en stadig forandring. Markedsføring i dag er ikke det samme som det var for 10-15 år siden hvor man i hovedsak markedsførte seg i lokalavisene, magasiner og på de synlige flatene i offentligheten.

2 min lesetid

Nå er det digitale medier som er den største kanalen for markedsføring, og denne kanalen er kommet for å bli.

På grunn av mangfoldet av muligheter for å markedsføre seg på nett i dag er det lett å bli usikker hvor man skal starte. Basert på over 10 års erfaring fra e-handel og online markedsføring har vi i 24Nettbutikk laget 5 gode grunner til hvorfor man bør vurdere Facebook som markedsføringskanal.

1. Lite forbruk kan gi stor fortjeneste

Det kan være dyrt å komme i gang med markedsføring på nett, men det trenger ikke være det. På Facebook kan man markedsføre med så lite som 25 kr per dag og samtidig oppnå gode resultater.

2. Målbare resultater

De aller fleste som kjører markedsføringskampanjer ønsker å vite hvorvidt kampanjen gikk bra eller ikke. På resultatmåling har Facebook vært flinke, og derfor har det vært enkelt for oss å gi deg nøyaktige målinger på hvor mye du har tjent og brukt. Man får også vite ting som hvor mange som har sett på et produkt, hvor mange som har lagt et produkt i handlekurven og hvor mange som har fullført et kjøp.

3. Målrettet reklame mot dine besøkende (re-targeting)

Re-targeting er enkelt forklart å målrette annonsene dine mot de som har besøkt nettbutikken din. De som allerede har besøkt nettbutikken din har ofte en genuin interesse for varene eller tjenestene du selger. Når man kan målrette seg mot disse har man en god strategi for å få dine tidligere kunder til å vende tilbake til nettbutikken din.

4. Målgruppen din er allerede på Facebook

Det å finne ut hvordan man kan nå ut til målgruppen sin kan være en utfordring for mange butikkeiere. Derfor er Facebook helt ypperlig med sitt verktøy for målretning - hvor man kan basere målgruppen sin på interesser, demografier og livshendelser osv.

Selger du f.eks gaveartikler, kan du markedsføre annonsene dine mot “venner av personer med bursdag om 7-30 dager”, og man kan sette nesten uendelig med andre relaterte interesser også. Dette gjør det ganske enkelt å være sikker på at man treffer den målgruppen som er relevant for varene eller tjenestene dine.

5. Enkel produkt-overføring til dine annonser

Vi i 24 Nettbutikk har utviklet en tett integrasjon mot Facebook som gjør det veldig enkelt å laste opp produktene dine der, slik at de lett kan brukes i annonsene dine. Oppdaterer man f.eks pris, tittel eller bilde på et produkt i nettbutikken, vil dette også automatisk oppdateres på Facebook etter angitt intervall. Det betyr med andre ord at du alltid vil ha oppdaterte priser, titler, beskrivelser o.l. i annonsene dine.

Ja takk! Jeg vil ha gratis bannere til min Facebook-kampanje!

Ønsker du hjelp med markedsføringen din? Se tilbud på vår pakke for markedsføring til Black Friday!

Vi ønsker alle våre kunder lykke til med Black Friday og julesesongen! :-)

 

Del
Tags
Markedsføring Facebook
Få Nyhetsbrev

Prøv gratis og uforpliktende i 30 dager.

Utforske alle verktøyene og tjenestene du trenger for å starte, kjøre og utvide virksomheten din.
PRØV GRATIS