programvare | 14 juni 2016

Vipps og mCASH for betaling i nettbutikker?

4 min lesetid

Det er ikke tvil om at betalingsapper er i vinden for tiden. Vipps har for eksempel blitt en formidabel suksess for DNB, og vi ser at DNB har store planer for netthandelsmarkedet med denne betalingsløsningen. Det er da naturlig at vi nå får en del spørsmål om både Vipps og mCASH som mulige løsninger for betaling i våre nettbutikker. Men vi er ikke så sikker på at disse betalingsløsningene nødvendigvis vil bli en suksess for nettbutikker. Her kan du lese litt om hvorfor vi tenker sånn..

vipps-bilde1

Ca. 1,5 millioner nordmenn har i dag opprettet konto hos Vipps. Og disse bruker Vipps i all hovedsak til å overføre penger fra person til person. Dette fungerer veldig raskt og godt for slike overføringer - fordi begge parter (sender og mottager) bruker en og samme app, som linker personens mobilnummer med kontonummer og kortnummer. En bedrift kan registrere en Vipps-konto, men den som skal betale til denne, må da enten søke opp bedriften eller oppgi en bedriftskode. Allerede der ser vi altså ekstra inntastings-/søke-steg i forkant av selve betalingen, som vil gjøre en betaling noe mer omfattende og mer komplisert.

For mCASH blir det også hakket mer omfattende. mCASH baserer seg for det første på en QR-kode og vil fungere slik at når kunden kommer til kassen må en QR-kode scannes med mCASH-appen. Kunden må altså først åpne appen for så å ev. logge inn i appen og scanne QR-koden. Alt dette før selve betalingen har begynt.

qr-scan

Så til gjennomføring av selve betalingen:

Dersom man skal betale med Vipps fra privatperson til bedrift (typisk netthandel-case), vil selve betalingen helt sikkert måtte foregå litt annerledes enn for person til person, slik man kjenner Vipps i dag. Per i dag har Vipps ingen integrasjon mot netthandel, så det er ingen som vet helt hvordan dette faktisk vil bli. Men det spekuleres på om det kanskje vil fungere omtrent likt som å logge inn med BankID. Med andre ord ytterligere verifiseringssteg, og med det - mer omfattende betaling enn mange nettbutikker har allerede i dag. Elkjop.no vurderer å teste Vipps i sin nettbutikk i løpet av høsten 2016, og en full utrulling der vil deretter tidligst være klar før tidligst 2017. Det blir spennende å se hvilke erfaringer de gjør seg!

vipps-logo

mCASH finnes i enkelte nettbutikker i dag, selv om det er få som har integrert mCASH som betaling i kassen. mCASH baserer seg som nevnt på scanning av QR-kode og prosessen er etter vårt syn noe kronglete for netthandel. I allefall i forhold til slik vi erfarer at kundene ønsker kassen og utsjekken i en moderne nettbutikk.

mcashlogo2

Vi mener:
Utsjekk og betaling med Klarna Checkout er bedre, enklere og raskere enn hva det vil kunne være med Vipps og mCASH - slik situasjonen ser ut i dag.  Har manfor eksempel først fullført et kjøp med Klarna og da satt på “Remember me"-funksjonen, noe 7-800.000 kunder faktisk har gjort, kan man betale i butikken din med kun ett eneste klikk. Statistikkene sier at det er slik kundene ønsker det. Og at butikker med raske, ukompliserte kasser med færrest mulig steg konverterer bedre enn det motsatte.

Klarna-Logo

Derfor sitter vi i 24Nettbutikk litt på gjerdet i forhold til dette temaet nå, og fortsetter med satsing på Klarna Checkout. I våre øyne er dette markedets beste kasse og vi anbefaler den til alle våre kunder.

Men samtidig følger vi teknologisk utvikling og folks surfe-, kjøpe- og betalings-adferd med argusøyne. Og vi vil være raske til å hive oss rundt dersom ting utvikler seg og endrer seg på en måte som gjør at vi mener våre kunder vil kunne ha bedre nytte av nye teknologier. Dette uavhengig av om det er innenfor betaling eller andre deler av den raskt utviklende netthandelbransjen. Det er et løfte! :-)


PS:  Alle våre kunder får tilgang til en gratis ebok der man kan lese mer om flere relevante og viktige tema relatert til etablering og drift av nettbutikker.

Besøk vår nettside for mer informasjon eller for å teste vår nettbutikkløsning gratis og uforpliktende i 30 dager.

Del
Tags
programvare Artikler&Tips
Få Nyhetsbrev

Prøv gratis og uforpliktende i 30 dager.

Utforske alle verktøyene og tjenestene du trenger for å starte, kjøre og utvide virksomheten din.
PRØV GRATIS