programvare | 26 januar 2015

Nye kassealternativer i 24Nettbutikk

3 min lesetid

I vårt arbeid med kontinuerlig forbedring av salget i din butikk, har vi nå lansert to nye alternative kasseløsninger med flere spennende valg.

Tidligere har vi hatt to tilgjengelige kassetyper: Klassisk og hurtigkasse (one page checkout). I disse dager legger vi til to nye typer: Stegvis hurtigkasse og Klarna Checkout.

Slik fungerer våre ulike kassetyper:

Klassisk

I den klassiske kassen blir brukeren først bedt om å logge inn. Her kan butikkeieren velge å enten tvinge sine kunder til å opprette konto eller tillate kundene å gjennomføre handelen uten å ha en konto. Kunden går her stegvis gjennom utfylling av personalia, valg av fraktmetode og betalingsmetode. Fraktpriser kan beregnes dynamisk ut fra pakkens vekt, dimensjoner og mottakerens adresse. Betalingsmetoder kan også filtreres ut fra valgt fraktmetode, slik at man kun får postoppkrav tilgjengelig når pakken skal sendes i posten.

Dette er standardkassen for alle med 24Nettbutikk Basis.

Hurtigkasse

I hurtigkassen, eller Kasse 2.0 som vi og kaller den, har man all funksjonalitet fra den klassiske kassen. Her kommer brukeren dog direkte til utfylling av sine personalia, og kan velge å logge inn hvis han/hun ønsker det. Kunden får her er mer oversiktelig kjøpsprosess ved at all informasjon bestillingen vises på én og samme side, såkalt one page checkout.

I hurtigkassen ble det også introdusert en betalt tilleggstjeneste levert via Eniro (Telefonkatalogen/Gule sider), som gjør at brukeren kun trenger å taste inn sitt telefonnummer for å få feltene for personalia utfylt automatisk. Dette er med på å redusere tiden kunden trenger å bruke i kassen, og øker konverteringsgraden for butikkeieren.

Stegvis hurtigkasse

Dette er den tredje versjonen av vår kasseløsning, derav kallenavnet Kasse 3.0.

Den stegvise hurtigkassen er i likhet med hurtigkassen også en one page checkout, men kassen viser kun én og én seksjon av gangen. Brukergrensesnittet er altså blitt langt enklere, trass i at antall felter i bestillingsskjemaet ikke er endret.

Her har vi forbedret funksjonen for autoutfylling av felter i kassen. Når kunden fyller ut e-post, telefonnummer eller org.nr. for bedriftskunder, og hvis en av disse opplysningene finnes i kundedatabasen fra før, så blir feltene med kundeopplysninger fylt ut automatisk. Hvis ikke gjøres det også søk i eksterne databaser: Eniro (Gulesider/Telefonkatalogen) på telefonnummer, og Brønnøysundregistrene for org.nr. Finnes kunden i en av disse så blir også informasjonen automatisk utfylt.

Norske kunder får automatisk utfylt poststed idet de oppgir postnummer i adressen sin.

Kunder som handler blir også sammenlignet med tidligere kunder. Hvis all kundeinformasjon er identisk med en eksisterende kunde, så blir den nye ordren lagt til under samme kundekonto som tidligere, selv om man ikke har logget inn før man handler. Les mer om dette.

Kassen har også bedre kontroll av kundens e-postadresse, ved at vi sjekker at domenenavnet kunden oppgir faktisk eksisterer og har tilknyttede e-postservere. Med andre ord håper vi å få bukt med noen av problemene der folk staver e-postadressen sin feil. F.eks. vil ola.nordmann@hotmail.com fungere, mens brukeren vil få en feilmelding på ola.nordmann@hotmial.com.

Alt i alt skal det nå bli enda enklere og mindre tidkrevende for kunden å komme seg gjennom kassen, og da spesielt for returnerende kunder.

Dette er nå standardkassen for alle nye kunder som abonnerer på 24nettbutikk Premium eller Premium Plus.

Klarna Checkout

Klarna er en ekstern tilbyder av betalingsløsninger som både har faktura og kortbetaling, og Klarna Checkout er en ekstern kassefunksjon som vises i din butikk gjennom en egen ramme (iframe).

I Klarna Checkout er det også hurtigutfylling av data. Her kan brukeren oppgi sin e-postadresse og sitt postnummer, og så vil Klarna gjøre et søk i sin database etter informasjon om denne kunden. Hvis kunden tidligere har handlet via Klarna, så blir personalia fylt ut automatisk.

På returnerende kunder vil Klarna også sjekke kredittverdighet hos kunder. Kredittverdige kunder vil få mulighet til å betale med faktura eller betalingskort, imens øvrige må forhåndsbetale med betalingskort eller kredittkort.

En fordel med denne løsningen er at idet kunden trykker «bestill» i din butikk, så kjøper Klarna kundefordringen fra deg. Dvs. at selv om kunden velger å ikke betale med betalingskort men heller med faktura, og senere mot formodning ikke betaler fakturaen i det hele tatt, så får du som butikkeier fortsatt pengene dine fra Klarna. Klarna overtar altså risikoen og eliminerer mange problemer med avbrutte transaksjoner på grunn 3D secure, men har derfor også en litt høyere pris enn de fleste andre betalingsløsningene.

En ulempe med Klarna Checkout er dynamiske fraktberegninger, det vil si utregning av fraktpris med postens fraktguide. Denne kassen passer kun for butikker som utelukkende selger til privatkunder i Norge.

Bytte kasse

Foreløpig så må du kontakte oss hvis du ønsker å bytte kasse i din nettbutikk. I nær framtid vil dog butikkeier selv kunne velge dette fra administrasjonssiden.

Del
Tags
programvare
Få Nyhetsbrev

Prøv gratis og uforpliktende i 30 dager.

Utforske alle verktøyene og tjenestene du trenger for å starte, kjøre og utvide virksomheten din.
PRØV GRATIS