24nettbutikk Artikler&Tips

Er du en systematiker?

Hvis en kunde bruker lang tid på å finne et spesifikt produkt i nettbutikken din, er kategoristrukturen din mest sannsynlig feil bygget opp. Kunden blir frustrert og forlater butikken til fordel for en annen. Jo flere produkter du har, dess viktigere er det å ha fokus på en god kategoristruktur. Når man bygger nettbutikk, er det viktig med et godt og logisk system – som er lett å finne fram i for kundene.

 

Det finnes mange typer mennesker – og vi skal heldigvis ikke alle være like. Men når man bygger opp en nettbutikk er det svært viktig å kunne jobbe systematisk. Er du ikke systematiker selv, kan det hende du bor sammen med en slik.. Eller har en venn eller slektning som er det. Da bør du vurdere å involvere denne i oppsettet av nettbutikken din. For når du fyller nettbutikken med varer av ulike typer, blir system og kategorisering viktigere jo flere varer du legger inn.

kategorisering.png

Med mange ulike varer i butikken er kategorisering og system viktig! Som f.eks. her hos partiexperten.no.

 

Om du gjemmer produktene langt nede i en underkategori, er sjansen stor for at kunden ikke orker å bla seg igjennom alle underkategoriene for å finne sitt produkt. Her anbefaler vi at du ser hva dine konkurrenter har gjort, og definerer hva som er en vanlig struktur for din bransje. Om du skal selge klær til både damer og herrer, er det kanskje mest fornuftig å begynne med hovedkategoriene “Dame” og “Herre” i stedet for “Genser” -> Dame og “Genser” -> Herre og så videre.

 

Søk gjerne på nett etter tilsvarende butikker og se hvor lett eller vanskelig det er å navigere etter produkter i butikkene. Sett deg så langt som råd inn i kunderollen, tenk som en kunde, og prøv å definer hvordan du vil lete og manøvrere. Og be dine venner og slektninger om å gjøre det samme og gi deg tips og råd!

 

Tenk hele tiden på hvordan du kan forbedre kategoristrukturen. Du kan med fordel også knytte produktet opp mot produsent slik at kundene kan klikke på produsentnavnet for å komme frem til ønsket produkt.

PS: Kunder av 24Nettbutikk får tilgang til en gratis ebok der man kan lese mer om dette og andre relevante og viktige tema relatert til etablering og drift av nettbutikker. Besøk vår nettside for mer informasjon eller for å teste vår nettbutikkløsning gratis i 30 dager.

 

Kommentarer på dette innlegget