Markedsføring | 25 november 2016

Gratulerer med dagen :-)

2 min lesetid

Black Friday - et begrep som i Norge har festa seg som den aller største handledagen i året for veldig mange. Særlig for nettbutikker! Så da kan det vel passe med et lite gratulerer-med-dagen-blogginnlegg akkurat i dag.. :-)

Black Friday banner

De fleste i Norge vet hva Black Friday er. Det er nok mange flere som kjenner til Black Friday enn som kjenner til hva høsttakkefest (Thanksgiving) er. Begge deler er opprinnelig amerikansk, Thanksgiving er til og med en offentlig helligdag i USA. Thanksgiving kommer alltid på fjerde torsdag i november. Som en slags avslutning og feiring av høsten som har vært. Og Black Friday er dagen etter Thanksgiving - eller høsttakkefest som Thanksgiving egentlig heter på norsk.

Historien - en hyperkort versjon

For å gjøre en lang historie kort: siden tidlig på 1900-tallet har Black Friday i USA markert starten på juleshoppingsesongen. En rekke fristende tilbud har blitt presentert - med hovedmålsetning å få mange til å handle mye på kort tid og derigjennom snu røde tall (minus) til sorte (pluss) for butikkene. Derav navnet Black Friday, forøvrig.

I Norge har butikkene, også nettbutikkene, de senere årene tatt til seg denne Black Friday-tradisjonen. Og vi har sett den i økende grad hvert år siden den ble importert til landet som en kampanje for Norwegian Outlet så sent som i 2010. Mange nettbutikker har i dag en helt vesentlig del av årsomsetningen sin nettopp i dag.

For det er i dag det skjer! Det vil si det begynte for mange allerede i natt. Selv var jeg rundt midnatt innom en av de virkelig store nettbutikkene i landet for å se på julegaver til fruen. Men det funka ikke så bra:
feilmelding-blackfriday-retusjert

Dette har de siste årene ikke vært helt uvanlig å oppleve akkurat i dag. Svært mye trafikk på svært kort tid - trolig på grunn av krutgode BlackFriday-tilbud, fører gjerne til litt overload for noen. Heldigvis for denne butikkens del (og for meg) kom jeg inn og fikk handlet en halvtime etterpå. Og det ser sålangt ut til at butikkene som kjører på vår plattform har klart seg bra gjennom natten. Vi har iallefall gjort det vi kan for å fordele last og sikre oppetid og rask responstid.

Vi ønsker dere alle en riktig god Black Friday og lykke til med julesalget!

Hilsen oss i 24Nettbutikk.


PS1: Husk at du kan få hjelp av en av våre dyktige designere til å pynte butikken din til juletrafikken. Les mer om dette her.

PS2:  Alle våre kunder får tilgang til en gratis ebok der man kan lese mer om flere relevante og viktige tema relatert til etablering og drift av nettbutikker.

Besøk vår nettside for mer informasjon eller for å teste vår nettbutikkløsning gratis og uforpliktende i 30 dager.

Del
Tags
Markedsføring programvare Artikler&Tips blackfriday
Få Nyhetsbrev

Prøv gratis og uforpliktende i 30 dager.

Utforske alle verktøyene og tjenestene du trenger for å starte, kjøre og utvide virksomheten din.
PRØV GRATIS